Ontwikkelingsgebieden

Als uw kind zich sociaal en emotioneel niet zo goed kan redden, kan een training uitkomst bieden.

Een kind dat zich teruggetrokken gedraagt, geen of weinig aansluiting vindt bij leeftijdsgenootjes, heeft soms een steuntje in de rug nodig.

 

Een kind dat zich juist te opvallend gedraagt en graag gezien wilt worden, maar hierdoor de verkeerde aandacht krijgt, voelt zich ook niet prettig. Ook deze kinderen hebben hulp nodig om een balans te vinden in de omgang met andere kinderen.

 

Een kind dat dichtslaat tijdens een proefwerk of presentatie? Daarvoor kan een faalangst training een goede hulp zijn. Ze leren hierdoor: anders denken, voelen en doen.

 

Een kind dat te veel in het hoofd zit, niets kan loslaten en daardoor niets meer in de juiste proporties ziet? Hiermee leren omgaan.

 

Leren omgaan met je beperkingen, inzicht krijgen in je eigen mogelijkheden en van daaruit je sterke punten zoeken.

Trainingen die een kind kunnen helpen zijn onder andere:

  • Jungle memory (zie uitleg leerbegeleiding)
  • Faalangst-reductie
  • Psycho-educatie voor kinderen met PDD-Nos
  • Begeleiding van kinderen met AD(H)D voor taakaanpak en concentratie

 

Manieren waarop ik uw kind kan helpen:

 

Eén op één:

Waarbij ik samen met uw kind ga werken aan de doelen die samen opgesteld worden. De training wordt aangepast aan de vraag.

 

In een groep:

Bij voldoende (minimaal vier) kinderen, geef ik deze training samen met een andere, eveneens bevoegde trainer. Deze training wordt door twee trainers gegeven, in verband met observaties tijdens de training.