Opvoedingsondersteuning

“Lastige kinderen, zijn kinderen die een last te dragen hebben, zij vragen ons om even mee te dragen”

Vanuit deze visie kijk ik naar de zorg voor kinderen. Ieder kind is uniek in zijn ontwikkeling en vraagt daarom om een eigen aanpak. Dat doet u grotendeels op gevoel, dat gaat meestal ook goed, maar soms laat dat gevoel u hierbij in de steek. Waar doet u goed aan? Er is geen kant en klare methode voor het opvoeden van je kind(eren).

Uw kind doet precies datgene wat niet mag. Het luistert niet, wil niet opruimen, wil niet op tijd naar bed, wil dat u de hele dag met hem of haar speelt etc.

Af en toe zou het heel fijn zijn als u kon vertellen aan een ander, dat het allemaal niet zo loopt als u gedacht en gehoopt had met het opvoeden van uw kind. Dat u het even helemaal niet meer ziet zitten en met de handen in het haar zit.

Dan is het misschien tijd om met een onafhankelijk persoon te praten die naar u luistert en wat tips en adviezen kan geven of eventueel door kan verwijzen.

Wat kan ik voor u betekenen?

  • Ik ben pedagoog en weet het nodige van de ontwikkelingstaken van kinderen af.
  • Ik ben opvoedingsdeskundig en ervaringsdeskundig, vanuit mijn beroep, maar ook vanuit mijn eigen gezin (moeder van drie, inmiddels volwassen kinderen).
  • Ik ben geen therapeut, dus laagdrempelig.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Dat kan uiteraard. Een intake is kosteloos. Als u na de intake besluit om met mij verder te gaan, bespreken we hoe we het verder gaan aanpakken.